Aan de slag

Foto Arbeidsparticipatie

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Met de Participatiewet beoogt de gemeente meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeente is daarmee ook verantwoordelijk voor mensen met arbeidsvermogen die ondersteuning nodig hebben. De wet geeft gemeenten een aantal instrumenten om te zorgen dat mensen met een beperking een plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden, zoals loonkostensubsidie, beschut werk en extra banen. 

Om het voor werkgevers aantrekkelijk te maken iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, heeft de gemeente de mogelijkheid om loonkostensubsidie te verstrekken. Loonkostensubsidie kan worden ingezet voor mensen die niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Het gaat dus om mensen die per uur niet volledig productief zijn. De loonkostensubsidie wordt verstrekt aan de werkgever en kan, waar nodig, structureel worden ingezet. Loonkostensubsidie kan ook worden ingezet voor werknemers die op een beschutte werkplek werken.

Veel werkgevers geven echter aan dat zij voor het vervullen van vacatures moeite hebben om in contact te komen met mensen met een beperking. Volgens hen solliciteren zij nauwelijks op openstaande vacatures. Voorall zet zich in om dit te veranderen. Voorall vindt het belangrijk dat mensen met een beperking op passende wijze worden geholpen bij het vinden van een arbeidsplaats.

Wij starten daarom met een platform op deze website waar mensen met een beperking zichzelf met het oog op het verkrijgen van een baan kunnen laten zien. Onder de knop 'Profielen' staan kandidaten.

Om je profiel hier te plaatsen of voor contact met een kandidaat, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Profielen