Donderdagavond 15 november gaat in Escher in Het Paleis een speciaal programma van start voor mensen die blind zijn of een visueel beperking hebben. Door een speciaal ontwikkeld programma kunnen zij tot in detail kennis maken met het werk van M.C. Escher.

Het museum worstelde met de vraag hoe het de optische illusie van Escher beleefbaar kon maken voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben. De oplossing werd gevonden in een bijzonder samenwerkingsverband met leerlingen van het Technasium ISW Hoogeland. De leerlingen zijn in Escher in Het Paleis in gesprek gegaan met blinden en slechtziende mensen. Hieruit is een aantal oplossingen gekomen. Studenten bestuurskunde van de Haagse Hoogeschool zijn vervolgens met de leerlingen en de doelgroep in gesprek gegaan en hebben subsidieaanvragen voor de beste oplossingen geschreven.

Met de subsidietoekenning van de gemeente Den Haag en vereniging Batimeus zijn unieke stukken geproduceerd die tijdens de eerste openstelling gebruikt zullen worden om niet alleen werk van M.C. Escher voelbaar te maken, maar juist ook om het verhaal achter de kunstenaar en zijn technieken beleefbaar te maken voor mensen die blind of visueel beperkt zijn.

Escher in Het Paleis nodigt u hierbij uit voor het bijwonen van deze eerste opening waarbij zowel studenten als leerlingen die deel uit hebben gemaakt van het project aanwezig zullen zijn én onze partners uit de doelgroep. 

U bent welkom vanaf 18:00 uur.
Adres: Lange Voorhout 74,  2514 EH Den Haag

r.s.v.p voor 14 november Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met kernwoord avondopenstelling.