logo kl

We werken in Den Haag hard aan voorzieningen en toegankelijkheid, zodat je met een beperking steeds beter mee kan doen. Zelfstandig en vanuit eigen kracht. Maar wat is dat eigenlijk ‘eigen kracht’ en hoe doe je dat? In je kracht zijn, houdt in dat je de dingen doet die bij je passen, die je kunt en waar je in gelooft. Ook is in je kracht zijn, uitgaan van jezelf en jouw mogelijkheden. Met je hele hebben en houden. Aan de basis hiervan ligt zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en een positief zelfbeeld. En ook: niet in het verleden leven, niet in de toekomst wegdromen, maar in het hier en nu zijn.

In het leven is niet alles maakbaar, maar wel voor een groot deel stuurbaar. Een steuntje in je rug of een ander inzicht kan je soms verrassend snel helpen om met nieuwe daadkracht je pad te vervolgen. Daarom is er nu de Voorall Academie: {ver}STERK jezelf. We bieden inspirerende workshops waarin creatieve zelfexpressie en oefeningen voor ontspanning en het leren kennen van je eigen kracht en grenzen, centraal staan. Bovendien is het een mogelijkheid om op een ontspannen manier nieuwe mensen te ontmoeten en om van elkaar te leren.

Wil je je emotioneel krachtig genoeg voelen om er op uit te trekken als je lijf tegen zit? Met zelfvertrouwen nieuwe dingen ontdekken of andere mensen ontmoeten, gewoon vanuit wie jij bent? Het hier en nu in rust beleven zonder te verdwalen in getob over bijvoorbeeld zorg?
Schrijf je dan nu in en versterk jezelf met positieve energie!

Doe je mee?
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 – 365 52 88.
Alle aangeboden workshops zijn gratis voor deelnemers met een beperking en Voorall vrijwilligers.

2018 was een succesvol jaar voor de Voorall Academie! We hadden mooie workshops over voeding, talentontwikkeling en mindfulness. En we maakten een kleurige herfstwandeling op landgoed Clingendael met uitleg over de bijen en de Japanse Tuin. Ook leerden we hoe je gedichten maakt en dat nee zeggen ook okee is...

In 2019 starten we met een workshop over mantelzorg combineren met werk. Daarnaast staan ook onderwerpen als omgaan met pijn, de eetbare tuin en een lentenatuurwandeling in de planning. Daarnaast zijn we bezig een kennismaking met gebarentaal samen te stellen en willen we samen documentaires gaan bekijken in ‘Voorall Cinema’. Binnenkort hier meer daarover.
 
Heb je een onderwerp voor de Voorall Academie dat je interessant lijkt of waar je meer over wilt weten? Geef het door via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops 2019:

Maak kennis met ‘coachen met paarden’ bij de Voorall Academie
Een ontmoeting met een paard brengt je zonder woorden inzicht en bewustzijn. Ervaar het nu zelf!
Datum en tijd: in overleg in de periode november 2018 tm juni 2019
Locatie: toegankelijke Manege Craeyenburch (Ipse de Bruggen), Brasserskade 4, Nootdorp
Aantal deelnemers: 15 individuele sessies
 
Werk combineren met mantelzorg, hoe blijf je in balans?
Ben jij een mantelzorger of zie jij jezelf binnen afzienbare tijd tot die groep behoren? Dan is deze workshop voor jou bedoeld! We informeren je over de ondersteuningsmogelijkheden op de werkvloer en daarbuiten en wisselen ervaringen en tips met elkaar uit.
Datum en tijd: donderdag 7 februari 2019 13.30 uur – 16.00 uur 
Locatie: Kantoor Voorall, Van Diemenstraat 196, Den Haag
Aantal deelnemers: 10