logo dapr

Ben jij ook klaar met alle moeite die komt kijken in de zoektocht naar de perfecte kleding? Dit is een herkenbare frustratie voor mensen met een beperking. Iedereen wil immers comfortabele kleding, maar die moet wel voldoen aan de persoonlijke stijl. Daphne de Ruijter snapt dit helemaal en besloot deze wens waar te maken. Met ‘DAPR’ maakt zij slimme mode voor mensen met een beperking.

Na intensief in gesprek te zijn geweest met ergotherapeuten, verzorgingstehuizen en ervaringsdeskundigen, heeft Daphne slimme en modieuze basics op de kaart gezet die iedereen in de kledingkast moet hebben. “Al dat gesjor aan kleding is overbodig en kan makkelijker”, stelt Daphne. 

Comfortabele broeken, geheel in stijl
“Joggingsbroeken zitten comfortabel, maar passen vaak niet bij de persoonlijke stijl.” Daarom is ze begonnen met de ‘Dapper Pants’: een spijkerbroek of pantalon die er netjes uitziet, makkelijk aan te trekken is en een comfortabele pasvorm heeft. Allemaal mogelijk door het zorgvuldige proces waarin Daphne de stoffen zelf kiest. Om vervolgens samen met de klant te kijken naar welke knelpunten slim opgelost kunnen worden en het patroon maakt ze dan op maat. De broeken bieden vooral een uitkomst voor mensen die geen fijne motoriek hebben. Door lage zakken, ringritsen, haaksluitingen of een hoger (elastisch) achterpand kunnen deze mensen zich alsnog zelf redden. Heb je volledig hulp nodig met aan- en uitkleden? Ook dan is de kleding van DAPR handig. Je kunt de broeken bijvoorbeeld ook open en dicht ritsen. De broekenlevertijd is ongeveer twee weken.

Winterjassen
Naast broeken kun je ook voor jassen bij DAPR terecht. Vooral in de winter kun je moeilijk aan warme jassen komen die een beetje makkelijk aan te trekken zijn. De meest warme jassen zijn vaak lang, hoe krijg je die dan aan in een rolstoel? De jassen van DAPR zijn tijdloos en worden speciaal ontworpen om warm te blijven, zonder daar een work out voor nodig te hebben. De benen kun je daarnaast warm houden met een aanvullend en bijpassend gedeelte. De jassenlevertijd is ongeveer drie tot vier weken.

Handig om te weten…
Ben je nog blij met je kleding, maar wil je er een paar aanpassingen in? Daphne doet dat graag voor je met haar verstelservice in bestaande kleding. Heb je nog geen broek of jas van DAPR nodig, maar wel behoefte aan iets anders? In overleg is dit mogelijk. Met het gratis E-boek ‘Eerste Hulp Bij Aankleden’ kun je alvast handige tips & tricks eigen maken. Het E-boek kun je op de website www.DAPRpants.com downloaden.

Doordat de kleding van DAPR op maat en zorgvuldig wordt gemaakt, vallen de kosten hoger uit dan bij de kleding die je in de winkels koopt. Niet getreurd! Deze kosten kun je als aftrekpost opgeven bij je belastingaangiftes. Je mag een bedrag van €300,- per jaar, besteed aan beddengoed en kleding als gevolg van je beperking, vast aftrekken. Besteed je per jaar meer, dan mag je hier ook meer voor aftrekken. Wel handig om de bonnetjes te bewaren als je meer dan €300,- uitgeeft. Deze informatie kun je ook nog even op de website van de Belastingdienst teruglezen.

Wil jij een speciaal ontworpen jas of broek? Wil je iets in je bestaande kleding aanpassen? Of wil je gewoon even kennismaken met DAPR? Neem dan snel contact op met Daphne door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op de website www.DAPRpants.com.

Ter kennismaking kun je €15,- korting ontvangen op je eerste broek bij vermelding van ‘Voorall’

Auteur: Salma Belmoussa