In juni organiseerden drie organisaties, Envision, Alkemio en Voorall, een dialoog over de geringe kansen voor mensen met een visuele beperking op de arbeidsmarkt. Slechts 29 procent van deze groep in de leeftijd van 15 tot 65 jaar had tussen 2015 en 2018 een betaalde baan. Bij mensen zonder beperking lag dit voor dezelfde leeftijdsgroep op bijna 84 procent. De drie organisaties willen dat hierin verandering komt en dat de arbeidsmarkt voor mensen met een visuele beperking dus inclusiever wordt.

De drie organisaties hebben elkaar gevonden omdat zij alle drie de maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen verbetering te brengen in de geringe deelname van mensen met een visuele beperking aan het arbeidsproces. Voor wie de samenwerkingspartners van Vooral niet kent: Envision Glasses is een wereldspeler op het terrein van het ontwikkelen van brillen voor mensen met een visuele beperking en Alkemio is een gevestigde naam voor het bouwen van communities om mensen en organisaties te verbinden.

De initiatiefnemers zijn er van overtuigd dat als alle betrokkenen elkaar ontmoeten en samen op zoek gaan, we oplossingen kunnen vinden die een substantieel verschil kunnen maken in de toegang tot de arbeidsmarkt voor mensen met een visuele beperking. Of dat nu is in de vorm van een community van werkgevers, werknemers en facilitators, of dat er -bij wijze van spreken-  een slim koffieapparaat wordt ontwikkeld dat ook voor mensen met een visuele beperking goed te bedienen is.

De bijeenkomst vond plaats bij The Hague Tech, een plek waar talrijke start-ups (jonge bedrijven) onder één dak zijn gehuisvest. Behalve UWV, de Oogvereniging en diverse bedrijven waren er uiteraard ook mensen met een visuele beperking aanwezig. Met elkaar hebben zij gepraat over bestaande knelpunten en de problemen die mensen ervaren met het aanvragen van hulpmiddelen op de werkplek. De bijeenkomst vormde het begin van een proces waarbij betrokken organisaties samengebracht worden om elk vanuit hun eigen deskundigheid een bijdrage aan de te ontwikkelen community te leveren.

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer