Voor iemand met een beperking is het minder vanzelfsprekend met het openbaar vervoer te reizen dan voor iemand zonder beperking. Met een goede voorbereiding, en als de haltes, trams en bussen goed toegankelijk zijn, kom je een heel eind. Maar dan nog sta je soms voor verrassingen. De cursus ‘Maak kennis met het Haags openbaar vervoer’ helpt.

Cursus helpt een handje

Herken je dit? En zou je gemakkelijker met de bus, de tram of RandstadRail willen reizen? De cursus ‘Maak kennis met het Haags openbaar vervoer’ is een aanrader voor iedereen die een rollator of rolstoel gebruikt, of blind of slechtziend is. Ook gebruikers van een scootmobiel kunnen meedoen in de RandstadRail en in de nieuwe stadstram.

Met een persoonlijke coach

Doe je mee aan de cursus, dan krijg je een persoonlijke coach die je begeleidt op maximaal drie ritten met tram, RandstadRail of bus. Tijdens de ritten leert de coach je de handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen. Bijvoorbeeld bij welke deur je het beste kunt instappen, hoe je de rolstoel of rollator in het voertuig moet neerzetten, waar je het best kunt zitten als je niet (goed) kunt zien. Maar ook bijvoorbeeld welke informatie je standaard via de luidsprekers hoort. De begeleiding is gratis.

Opgeven

Je kunt je opgeven voor ‘Maak kennis met het Haags openbaar vervoer’ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 070 365 52 88.

Instructievideo's

Er zijn een aantal handige instructievideo's met tips en tricks hoe je het best kan reizen met de RandstadRail of Aveniotram als je een beperking hebt:

Reizen met RandstadRail voor rolstoelgebruikers

Reizen met de Aveniotram voor rolstoelgebruikers

Reizen met de Aveniotram voor scootmobielgebruikers

Reizen met RandstadRail voor scootmobielgebruikers

Reizen met RandstadRail voor blinden en slechtzienden

Reizen met de Aveniotram voor blinden en slechtzienden

Reizen met RandstadRail voor rollatorgebruikers

Reizen met de Aveniotram voor rollatorgebruikers

 

Meer informatie

van de rijksoverheid over toegankelijk OV: Openbaar vervoer toegankelijk voor iedereen | Openbaar vervoer (ov) | Rijksoverheid.nl

over reizen met het de bus en tram in Den Haag: https://www.htm.nl/reizen/toegankelijkheid

over reizen met de trein: Reizen met een beperking | Reisinformatie | NS

 

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer