Je vrij kunnen bewegen in de stad ook als je een beperking hebt, daar werken we bij Voorall voortdurend aan. Vragen die we ons stellen zijn: kun je zonder gevaar deelnemen aan het verkeer als je een beperking hebt? En is de openbare ruimte toegankelijk ingericht? Om die vragen te beantwoorden hebben we een ‘Projectgroep verkeer en openbare ruimte’.

Meehelpen in de projectgroep

Voor deze projectgroep zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen adviezen te geven over de toegankelijkheid van verkeer en openbare ruimte. Is het iets voor jou?

Wat doet de projectgroep?

  • Herinrichtingsplannen toetsen op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
  • Richtlijnen opstellen voor het ontwerpen van specifieke verkeerssituaties voor mensen met een beperking.
  • De belangen van Hagenaars met een beperking behartigen. Dit in overleg met medewerkers van de gemeente Den Haag die betrokken zijn bij de inrichting, het ontwerp en het beheer van de openbare ruimte.
  • Overleggen met medewerkers van de dienst ‘Stedelijke Ontwikkeling’ en het ‘Ingenieursbureau’ van de gemeente Den Haag. We kaarten knelpunten aan en bieden mogelijke oplossingen zoals richtlijnen voor het ontwerp van voetgangersgebieden.
  • Advies geven aan de gemeente Den Haag over de toegankelijkheid van openbare ruimtes.

Aanmelden

Je bent ongeveer 2 uur per week bezig als lid van deze projectgroep. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De testen die de projectgroep heeft gedaan en adviezen die zij heeft gegeven, vind je hier.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer