een testteam onderweg in een kinderboerderij

TestTeams van Voorall bestaan uit vrijwilligers met een beperking. Zij testen de toegankelijkheid van locaties in de stad. De beheerder of eigenaar van de locatie ontvangt de resultaten van de test in een testverslag met foto’s en adviezen. Voorall heeft vier ‘TestTeams’ die actief zijn. Iets voor jou?

Mobiel TestTeam

Het Mobiele TestTeam test de fysieke toegankelijkheid van openbare gebouwen en de openbare ruimte in de stad, zoals het stadhuis, cafés, winkels, de straten en pleinen, en signaleert knelpunten. Voorall spreekt verantwoordelijke instanties hierop aan om te zorgen dat zij de problemen verhelpen.

Het Mobiele TestTeam bestaat uit mensen die gebruikmaken van een scootmobiel, rolstoel, rollator of stok. Ook mensen die op een andere manier moeite hebben om zich te verplaatsen zijn welkom, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen of energiebeperking. De projectleider van de TestTeams nodigt de leden van het team uit voor elke test. Daarna kun je je aanmelden om mee te doen. Meestal bestaat een groepje testers uit ongeveer vijf personen met verschillende hulpmiddelen.

Waar mogelijk vertellen TestTeamleden tijdens het testen al aan de beheerder van locatie of en waar zij problemen ervaren bij de toegankelijkheid. De testteamleider schrijft een verslag met foto’s en adviezen naar aanleiding van de test voor de beheerder of eigenaar van de locatie.

Iets voor jou? Het Mobiele TestTeam is ongeveer zes keer per jaar actief. Een test duurt ongeveer anderhalf uur, en wordt afgesloten met een drankje en een nagesprek. Iets voor jou? Aanmelden kan via tel. 070 365 52 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TestTeam ‘Zicht op Den Haag’

Zicht op Den Haag doet hetzelfde als het Mobiele TestTeam, maar bestaat uit mensen met een visuele beperking. Testen worden vaak uitgevoerd door leden van het mobiele testteam en het testteam ‘Zicht op Den Haag’ samen. Soms komt het voor dat een test speciaal bedoeld is om de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking te onderzoeken. Dan worden alleen de leden van dit testteam uitgenodigd.

Iets voor jou? Aanmelden kan via tel. 070 365 52 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

TestTeam 'Werk in uitvoering'

Voorall heeft een speciaal TestTeam 'Werk in Uitvoering' dat de toegankelijkheid onder de loep neemt bij wegwerkzaamheden. De deelnemers met een beperking testen de veiligheid en toegankelijkheid van de omleidingsroutes. Daarna vertellen wat zij wat zij tegenkomen aan de  uitvoerder. Vaak worden aanpassingen direct ter plekke uitgevoerd.

Iets voor jou? Aanmelden kan via tel. 070 365 52 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

TestTeam Onbeperkt Op Stap

Straten, parken of gebouwen zijn pas echt toegankelijk wanneer iedereen er gebruik van kan maken. Ook iemand in een rolstoel, iemand met een visuele beperking, iemand die slecht ter been is of sneller moe is dan anderenAls je wilt weten welke locaties écht toegankelijk zijn, en waar je juist niet naartoe moet gaan, kijk dan op de website www.voorall.nl/onbeperktopstap. Daar staat een compleet overzicht op van toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag, van strandtent tot aan parkeerplaats.

Testteam – Om de toegankelijkheid te testen van al die locaties, hebben we een testteam van ervaringsdeskundigen van Voorall. Is het misschien iets voor jou? Aanmelden kan  via tel. 070 365 52 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De testen die de projectgroep heeft gedaan en adviezen die zij heeft gegeven, vind je hier.

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer