Den Haag wordt stap voor stap toegankelijker voor mensen met een beperking. Het wordt ook gemakkelijker om op stap te gaan en je te ontspannen, daar werkt Voorall hard aan, samen met de gemeente. Waar kun je goed naar het strand? En lukt het om met een beperking een boottochtje te maken of een museum te bezoeken? Wij hebben de mogelijkheden verkend.

Naar het strand

De Haagse stranden zijn toegankelijker voor iedereen. De gemeente Den Haag en Voorall hebben zich hiervoor ingezet. Tijdens het strandseizoen zijn alle voorzieningen, zoals strandrolstoelen, beschikbaar op Kijkduin en Scheveningen. Ook mensen met een beperking kunnen lekker genieten van een dagje naar het strand.

Kijkduin
Strandtent 14 is een goed begin van een lekkere dag aan het strand. Daar vind je verschillende hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Er staat een openbare, toegankelijke toiletunit OP het strand. Hier zijn ook een douche en oplaadpunten voor hulpmiddelen aanwezig. Er staan ook twee duwstrandrolstoelen voor uitleen aan bezoekers. En voor mensen met een beperking die op een mooie zomerdag lekker willen liggen en ook in zee willen, is hier nu een nieuwe Tiralo 2 beschikbaar; dat is ‘stretcher met drijvers’. Reserveren kan via de strandtent: tel. 070 – 368 31 65.

Het Stadsdeel Loosduinen legt voor de zomermaanden drie betonnen paden met uitkijkplateau op zee aan. Te vinden bij Strandtent 14, en de strandtenten La Cantina en People. Daarnaast is er in Kijkduin verlichting op trappen en bij toegangen, een begaanbaar looppad naast het klinkerpad.

Scheveningen
In Scheveningen worden elke zomer ook drie toegankelijke paden richting de zee met uitkijkplateau bij de vloedlijn aangelegd: bij surfschool Hart Beach en strandtent De Waterreus, bij het Carlton Beach Hotel en aan de zuidzijde van de Pier ter hoogte van het politiedetachement. Direct naast het pad bij Hart Beach is een stranddouche. Ook strandpaviljoen Grand Plage is een goede plek, voor mensen met een (visuele) beperking hebben zij een braille- en grootletter-menukaart en lenen de strandrolstoel Tiralo 2 uit.

Strandrolstoelen - Ga ook naar Bij Biesieklette aan de Strandweg Haven. Daar huur je dagelijks allerlei speciale strandrolstoelen en -rollators. En nu ook de rolstoelfiets en de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’. Nieuw in het assortiment zijn twee duwstrandrolstoelen van het model ‘De-Bug’. Eén basismodel en één model met een in hoek verstelbare beensteun. De De-Bug is nog handiger te duwen dan andere rolstoelen. Door het slimme ontwerp van deze rolstoel, met onder andere de stuurwielen aan de achterzijde en bevestigd aan een roterende ophanging, is deze stoel met één hand te duwen en te sturen, zelfs in zacht zand met een volwassen in de stoel. Reserveren kan via: www.biesieklette.nl

Meer voorzieningen - Op deze locatie zijn ook gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet met verschoningstafel voor volwassenen én een tillift. Bovendien vind je er oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen.


Door de Haagse grachten

Den Haag zien vanaf het water is een aparte ervaring. Wil je dat een keer meemaken, ga dan mee met de Ooievaart of Willemsvaart. De rondvaartboot vaart langs bekende plekken tussen stad en strand.
De Ooievaart en Willemsvaart beschikken over toegankelijke boten. Zij zijn toegankelijk voor handbewogen rolstoelen en slechtzienden. Let op: elektrische rolstoelen kunnen niet aan boord. Een rondvaart is ook een aanrader voor blinden en slechtzienden. De schipper vertelt graag over alle stadsgeluiden.

Meer informatie: Ooievaart: www.ooievaart.nl en 070 4451869 Willemsvaart: www.willemsvaart.nl en 06 1985 3280

Gouden Koets

Misschien heb je ze wel eens zien rijden: de gouden koetsjes van Stalhouderij Hanemeijer. Een belevenis: net zoals de koning door Den Haag rijden! Voor rolstoelgebruikers is er een speciale koets beschikbaar.
De route voert onder andere langs Haagse architectuur aan het Lange Voorhout, het Binnenhof, het paleis Noordeinde, de Denneweg met zijn antiekwinkeltjes en gezellige cafés, de Koninklijke stallen en de Vijverberg.
Meer informatie: http://www.stalhouderijhanemaaijer.nl/rolstoel-koets/
Reserveren: tel. 06-5234 84 42

Kunstmuseum

In Kunstmuseum Den Haag kun je je hart ophalen aan kunstwerken uit alle tijden, van oude Hollandsche werken tot moderne kunst. Mensen met een beperking die in een rolstoel zitten, zijn meer dan welkom. De zalen zijn gelijkvloers, je kunt er leenrolstoelen reserveren en de begeleiders mogen gratis mee.
Meer informatie: www.kunstmuseum.nl

Koninklijke Rolstoelroute

De Koninklijke Rolstoelroute is een toegankelijk rij- en wandelroute langs een groot aantal Haagse monumenten. Meer informatie: Koninklijke rolstoelroute | DenHaag.com

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het museum, zelf een zeventiende-eeuwse monument, hangen bijvoorbeeld Vermeers Meisje met de parel en De anatomische les van Rembrandt. Rolstoelgebruikers en slechtzienden, ook met geleidehonden, zijn van harte welkom.
Meer informatie: http://mauritshuis.nl

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer