Samen met SOC (Stedelijke Ouderen Commissie Den Haag) zijn technische hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking op een rij gezet. 

1. Babbage

  • Ergorest: De Ergorest ondersteunt de armen en zorgt er voor dat de druk op de schouders wordt weggenomen. Naast het voorkomen van het ontstaan van klachten, zijn deze steunen ook goed in te zetten wanneer de klachten reeds spelen. Een goede aanvulling op de Ergorest armsteun is de Ergorest muismat. Deze muismat kan in meerdere posities worden geplaatst op de armsteun. Hierdoor wordt de arm ondersteund terwijl de hand op de muis rust. De Ergorest armsteunen zijn in hoogte verstelbaar. De armsteunen bieden voldoende vrijheid om de muis en het toetsenbord te bedienen met volledige ondersteuning.
  • iFLOAT: De iFLOAT Armondersteuning is een armondersteuning voor aan het bureau of de (rol)stoel. Deze armondersteuning is zo ontworpen dat de arm bij alle natuurlijke bewegingen wordt ondersteund. Het op deze manier werken vergt minder inspanning tijdens het uitvoeren van alledaagse activiteiten

Meer info over bovenstaande hulpmiddelen via: http://www.babbage.com

 

2. Sarkow

  • Bateo: De Bateo robotarm wordt gebruikt door mensen zonder een functioneel inzetbare handfunctie. Met de grijper kunnen bijna alle dagelijkse handelingen worden uitgevoerd; eten, drinken, voorwerpen pakken en verplaatsen, het openen van deuren en nog veel meer. De robotarm draagt hierdoor bij aan het zelfstandig functioneren in het dagelijks leven. Meer info over de Bateo via: http://www.sarkow.nl 

 

3. Focal

Focal is een grote partij op het gebied van (dynamische)armondersteuning. Zij bieden twee soorten armenondersteuning aan:

  • Dowing: De Dowing² is ontworpen om jouw arm te ondersteunen tijdens activiteiten die voor jou belangrijk zijn. Wil je zelfstandig kunnen werken? Wil je graag schilderen? Of je eigen huisdier aaien? De Dowing² zorgt voor een groot bereik en natuurlijke vrijheid van bewegen bij dagelijkse activiteiten. Door het lichte en compacte ontwerp kan de Dowing² eenvoudig gemonteerd worden op een tafel of trippelstoel en is het zeer geschikt als uitbreiding van jouw werkplek of hobbyruimte. Door middel van de parkeerstand kun je zelfstandig jouw arm in en uit de armschaal bewegen.
  • Gowing: Heb ik behoefte aan ondersteuning van mijn bewegingen of wil ik liever dat mijn arm wourdt opgetild? Wil ik vrij kunnen bewegen of heb ik behoefte aan stabiliteit? De Gowing biedt een dynamische, gebruiker gestuurde krachtcompensatie die gedurende de dag eenvoudig zelf in te stellen is. Het gebruik van de Gowing zorgt ervoor dat je je eigen vermogens optimaal kunt blijven benutten en daarbij je eigen keuzes kunt maken. De Gowing kan gemonteerd worden op een trippelstoel, elektrische rolstoel (eventueel met sta-op functie) of op een apart bijgeleverd statief. De Gowing geeft natuurlijke bewegingsvrijheid terug.

Meer info over bovenstaande hulpmiddelen via: https://www.focalmeditech.nl/contact/

4. Assistive Innovations

Assistive Innovations is een bedrijf dat zich specifiek bezighoudt met robot armen en armondersteuning. De robotarm die zij aanbieden is de IArm. De IArM is een intelligente robotarm die aan de rolstoel kan worden bevestigd en is ontwikkeld voor mensen die geen of zeer beperkte arm- en/of handfunctie hebben. Mensen die een robotarm gebruiken, kunnen hierdoor zelfstandig eten, drinken en zichzelf verzorgen en hobby’s uitoefenen en zorgt voor meer vrijheid en zelfredzaamheid. Meer info kan je aanvragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

5. Heemskerk-innovaties

Deze partij houdt zich ook bezig met de ontwikkeling van robotarmen voor particulieren als zorginstellingen: https://heemskerk-innovative.nl/contact/info

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer