Speciaal in de Week van Inclusief Onderwijs presenteert Voorall in samenwerking met Carmen van Haren een speels, online luisterverhaal met plaatjes: Wielen.

Er hoort een gratis lesbrief (voor leerkrachten) bij die je hier kunt downloaden. Daarnaast is er de bijpassende workshop Wielen in de Klas, die Haagse basisscholen gratis kunnen aanvragen voor groep 4. Wil je meteen Wielen in de Klas boeken? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wielen vertelt over een tweeling, Teun en Gijs, die samen opgroeit, waarbij de één een handicap heeft en ander niet. Ze hebben telkens een ander vervoermiddel (step, fiets, rolstoel) en zijn altijd weer benieuwd wie het snelste kan. Wielen nodigt uit tot een dialoog met de kinderen. Bijvoorbeeld over wat een handicap is, hoe het is om een handicap te hebben en hoe het is om een broer of zus te hebben met een handicap. Hoe speel je dan samen? Teun en Gijs die flitsen ondertussen voorbij.

Met Wielen in de Klas geeft de bedenker van het project, Carmen van Haren*, samen met iemand met een handicap, een workshop in de klas. Wielen in de Klas duurt 50 à 60 minuten (in overleg). We maken kennis met elkaar, we luisteren naar het verhaal en daarna gaan we samen, op een creatieve manier, in gesprek met elkaar. Er hoort ook een speciaal lied bij, Carmen neemt haar ukelele mee. Wielen in de Klas is een licht en speels moment om samen stil te staan bij het hebben van wel of geen handicap.

*Carmen geeft in het Muziek en Spel Atelier muziekles aan kinderen met en zonder een beperking en heeft Wielen ingesproken

 

Wielen is een kort verhaal van Aster Isk, naar een idee van Maaike de Groot
Stem, muziek, geluids- en beeldmontage: Carmen van Haren en Frank Jan Kat (Katakat)
Illustraties: Studio Eyal & Myrthe
Productie: Veld van Bloemen
Mede mogelijk gemaakt door Stichting Voorall en Fonds1818

In de Brief aan scholen aanbod Wielen lees je meer over Wielen en de workshop Wielen in de Klas en hoe je je daarvoor kunt aanmelden!

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer