headerafbeelding

De toegankelijkheid van Den Haag kan beter, vinden de organisaties en bedrijven die deel uitmaken van de Alliantie Toegankelijk Den Haag.

De deelnemers aan de Alliantie zien het als hun maatschappelijke taak bij te dragen aan het verbeteren van de toegankelijkheid van Den Haag. Tijdens de startbijeenkomst op 6 oktober werden de eerste concrete afspraken al gemaakt. Bijvoorbeeld om de eigen websites door Freek Schuerman, adviseur Digitale Communicatie van Voorall, te laten beoordelen op toegankelijkheid.

De Alliantie Toegankelijk Den Haag is een samenwerkingsverband van Haagse ondernemers en maatschappelijke organisaties. De deelnemers werken actief aan de sociale, digitale en fysieke toegankelijkheid van hun eigen organisaties, delen ervaringen en praktische tips en helpen elkaar en anderen om concrete verbeteringen voor elkaar te krijgen. Ze willen een voorbeeld zijn voor andere organisaties.

Voorzitter Bart de Bart: ‘Het krijgen van een beperking kan ons allemaal overkomen. Toegankelijkheid gaat ons dus allemaal aan. Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel mensen een zichtbare of onzichtbare beperking hebben. In Den Haag gaat het volgens cijfers van Voorall om tussen 80.000 en 90.000 inwoners. Dat gaat dan om mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook nog tijdelijke beperkingen, denk aan een burn-out of als gevolg van een ongeluk. Al deze mensen zijn in meer of mindere mate afhankelijk van een toegankelijke stad. De onlangs opgerichte Alliantie stelt ons in staat om met heel veel organisaties gezamenlijk aandacht te vragen voor meer toegankelijkheid. Iedereen kan meehelpen. Niet alleen de gemeente, ook organisaties en bedrijven kunnen meedoen en uiteraard kunnen ook inwoners een steentje bijdragen.’ 

Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal is blij met het initiatief. ‘Alle mensen doen ertoe, dus het is belangrijk dat mensen met een beperking zich ook overal welkom voelen. Kleine verbeteringen, zoals een menukaart met een voorleesfunctie of een toegankelijke website, kunnen al een groot verschil maken. Een toegankelijke stad, is een leefbare stad voor iedereen.’  

Voorall voelt zich enorm gesteund met de oprichting van de Alliantie. Wim Carabain: ‘Het is echt geweldig dat Haagse organisaties en bedrijven zich gezamenlijk gaan inzetten voor betere toegankelijkheid. Met goede voorbeelden kunnen bedrijven elkaar inspireren en aanmoedigen ook een bijdrage te leveren. Stapje voor stapje wordt het vanzelfsprekend dat Den Haag fysiek, sociaal en digitaal toegankelijk moet zijn.‘

Op 6 oktober heeft Bart de Bart een manifest overhandigd aan wethouder Parbhudayal. Het manifest bevat een aantal gezamenlijk uitgangspunten van de deelnemers aan de Alliantie. In het manifest staat bijvoorbeeld dat de leden het belangrijk vinden dat Den Haag fysiek, sociaal en digitaal toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Wil je meer weten over de Alliantie? Kijk dan op www.alliantietoegankelijkdenhaag.nl. Ook meedoen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer