headerafbeelding

0 foto speeltuin

Kinderen leren veel door te spelen in de speeltuin. Voor veel kinderen met een beperking is dit nog niet altijd even vanzelfsprekend. Want waar kan je in een draaimolen met je rolstoel of is er een goede schommel met ondersteuning als je kind minder stabiel is door spasmes of vergroeiingen?

Den Haag zet zich samen met Voorall al enkele jaren hard in om meer samenspeelplekken te realiseren. In april zijn bij de Verademing (Segbroek) meerdere toegankelijke speeltoestellen geplaatst op een toegankelijke ondergrond. Dit kwam voort uit een burgerinitiatief, dat de gemeente actief heeft opgepakt. Het resultaat mag er zijn. We hebben al meerdere reacties ontvangen van kinderen met een beperking die hebben genoten van deze speeltoestellen, zoals de rolstoelbalansbaan en de hangmatschommel. Ook de picknicktafel is hier toegankelijk. Kinderen zonder een beperking spelen hier ook graag, wat voor mooie ontmoetingen en samenspeelmomenten zorgt. Dat is waar we het met zijn allen voor doen.

In Leidschenveen-Ypenburg is naast de toegankelijke speeltuin De Koe (geopend in 2020) een toegankelijke speeltuin gerealiseerd op de Katschiplaan. Samen met de lokale jeugdraad en scholen is de speeltuin bedacht. Input voor de kinderen met een beperking is gekomen van onder andere de kinderen van speciaal onderwijs De Piramide. Dankzij de financiële ondersteuning van Fonds1818 en Haags Groene Kruis Fonds is het mogelijk gemaakt om meerdere toegankelijke speeltoestellen te plaatsen. Op de kleurrijke toegankelijke ondergrond staat een rolstoeltoegankelijk combinatiespeeltoestel, toegankelijke trampolines, een hangmatschommel en de unieke interactieve speelboog. Tijdens de opening zagen we dat samen spelen van kinderen met en zonder beperking prima gaat en dat als we de omgeving goed inrichten kinderen met een beperking zich veilig genoeg voelen om te komen spelen. Een enorme winst!

Naast bovenstaande toegankelijke speeltuinen zijn er ook een toegankelijke speeltuin te vinden bij Melis Stokepark, een rolstoeltoegankelijk draaimolen op het Kastanjeplein en een unieke toegankelijke waterspeeltuin Baambruggestraat. Dit jaar staan er nog meer toegankelijke speeltuinen op de planning.

Heeft u zelf een kind met een beperking en wilt u graag in uw eigen buurt een aangepast speeltoestel? Voorall hoort het graag. U kunt uw wens melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 070 365 52 88.

Kim Hameete

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer